Poskytujeme ubytování v historickém centru Tábora, které se nachází v druhém a třetím podlaží nad vinných barem. Nově zrekonstruované pokoje s velkoryse řešenými koupelnami nabízí komfortní ubytování.
Stravování
Vítejte
Vinný bar Thir je ojedinělým konceptem kombinující rukodělná vína a pokrmy připravené z lokálních surovin. O výběr vín se stará Honza Čulík, který sbíral zkušenosti ve vinných barech Praze, ale i při pobytech v New Yorku, Montrealu, Paříži či Londýně. Kuchyni vládne Pavel Štifter, jehož vášeň a odevzdanost myšlence lokální kuchyně cítíte v každém pokrmu, který se objeví na vašem stole.
VINNÝ BAR Thir
PENZION Thir
Víno
Nabízíme přírodní, naturální a biodynamická vína převážně ze zemí Střední Evropy. Věříme ve spontánně kvašená vína, vyrobená bez zbytečných zásahů. Právě taková vína přinášejí pravdivou informaci o místě svého původu a schopnostech vinaře.
Můžeme se pyšnit osobní znalostí většiny nabízených vinařů i daných regionů. Valná většina vín, s kterými pracujeme, není filtrována ani čiřena. Do vašich skleniček se tak dostává nemanipulovaný vinný mok – pravdivý a autentický.
Moravská vína si nakupujeme přímo u vinařů, zahraniční si dovážíme sami, či nakupujeme od předních českých dovozců: Veltlin.cz, Winegeek.cz, Fajnšmekr, Vinorum či Via del Vino.
Věříme ve spontánně kvašená vína, vyrobená bez zbytečných zásahů.
Právě taková vína přinášejí pravdivou informaci o místě svého původu a schopnostech vinaře.
Kde nás najdete
Jídlo
Středobodem naší filosofie je využívat lokální zdroje a suroviny, k přípravě pokrmů. S našimi dodavateli jsme si utvořili přátelské vztahy a smysl našeho podnikání vidíme právě v podpoře místních zemědělců a malovýrobců.
Bylinky, saláty a jedlé květy nám v sezóně dodává paní Kupková z Farmy Mlýnec, zeleninu Martin Kořének z farmy Vícemil, maso a uzeniny Roman Liška ze Smyslova, kozí sýry rodina Burzikova z Borotína a kravské sýry minimlékárna Bláhův dvůr.
Jsme posedlí vyhledáváním nových a kvalitních dodavatelů v nejbližším okolí Tábora.
Od čtvrtka do neděle nabízíme obědové menu složené z polévky, vegetariánského jídla, masové jídla a dezertu.
Večer u nás dostanete na výběr ze třech předkrmů, polévku a třech hlavních chodů. Toto menu se mění každý měsíc a je připraveno s pomocí kreativních kuchařů Tomáše Reisingera a Vojtěcha Kaláška.
Takto jednoduchý lístek nám umožňuje vařit z těch nejlepších a nejčerstvějších lokálních surovin.